Lievelingsreceptenuit de hele wereld – echt Nederlands: soesjes!

Kookclub IWC bij Lia

Ons kookclubje van de IWC (International Women's Club) was deze keer te gast bij Lia; zij heeft een heel leuk oud kookboekje, nog van haar moeder, met lekkere Nederlandse recepten.
Reneé, van de organisatie van de IWC, wilde graag leren hoe soesjes gebakken worden en zo werd een workshop georganiseerd.
Natuurlijk wil ik graag het recept met jullie delen en ook de tips aan jullie doorgeven, die Lia ons gegeven heeft, om lekkere soesjes te bakken.
-Het is heel belangrijk het deeg goed te roeren en de eieren een voor een toe te voegen.
-En een goede tip is in de vier hoeken op de bakplaat een beetje deeg te doen waarop het bakpapier op de bakplaat geplaatst kan worden; zo blijft het bakpapier goed liggen.
-Een tip betref de grootte van de soesjes is het deeg met twee theelepeltjes tot een kleine bol te vormen en de bolletjes niet te dicht op elkaar op de bakplaat te plaatsen, zodat zij niet aan elkaar vast komen te zitten.

broken image

En ook de recepten voor een lekkere vulling, zoet, hartig of pittig kunnen jullie
hier gratis downloaden;
Klassiek met slagroom of met een ham- of bieten-moes

broken image

Veel plezier met het toebereiden!

Nog meer lekkere recepten en leuke verhaaaltjes voor kinderen vinden jullie in mijn #Kinderboeken "Pipke und Popke, Erlebnisse kleinerWeltbürger", Pipke en Popke, verhaaltjes voor de kleine wereldburger, "Pippa and Paul, stories for the little world citizens" en "Pippa e Paolo, storie per piccoli cittadini del mondo".
#lekkerereceptenvoorkinderen #kinderen #koken #spelenderwijs #gezondetenvoorkinderen #kinderenmotiverengezondteeten
ISBN Deutsch: 9783943054880
ISBN Niederländisch: 9789082479300
ISBN Englisch: 9783961720651 De Engelse en Italiaanse uitgave heeft nog extra veel interessante informatie voor onze kleine wereldburger.
ISBN Italiaans: 9783961720781
Mijn boeken zijn ook als E-book te bestellen bij Amazon en Bol.com


Met iedere aankoop vanmijn boek ondersteunt u de stichting #Foundation22Stars

broken image