Pipke & Popke 'verhaaltjes voor de kleine wereldburger' met informatie voor ouders over gezonde voeding

· Nederlands

BREDA, 20160411 -- Romana Oosterbeek-Airoldi uit Breda geeft haar eerste kinderboek Pipke en Popke uit. "Ik ontmoette veel ouders die vertelden over hun kinderen die niet wilden eten of slechte eters zijn. Dat moet anders kunnen”, dacht de voedingswetenschapper Romana Oosterbeek. Zo is Romana tot het schrijven van Pipke en Popke gekomen. Een speciaal kinderboek (tot 6 jaar) met alledaagse verhaaltjes voor kleine wereldburgers en tips en recepten voor ouders.

Haast spelenderwijs ontdekken de (voor)lezers en hun kinderen in dit boek dat gezonde voeding als een rode draad door het dagelijks leven kan lopen. Gezonde voeding is belangrijk en het is gezellig om samen met familie en vrienden aan tafel te eten. In de verhaaltjes over bijvoorbeeld een bezoek aan de supermarkt, een jarige vriendin, een Surinaams buurtfeest en andere alledaagse gebeurtenissen geeft Romana subtiel voedingsadviezen aan ouders en kinderen. Bij haar verhalen staan leuke recepten uit zowel de Nederlandseals internationale keuken.Kortom een andere benadering van gezonde en verantwoorde voeding, eten en drinken met prachtige tekeningen van Aukje Gorter.
Romana is nu bezig de verhalen uit Pipke en Popke te herschrijven in het Duits.
Daarna overweegt zij een soortgelijk boek te maken: Pipke en Popke op wereldreis waarin de lezers kennismaken met andere voeding, voedingsgewoonten en culturele aspecten van eten en drinken, bijvoorbeeld Pipke en Popke in China, Oeganda of Egypte. Ook hier zal de combinatie van gezond eten en drinken in het dagelijks leven de rode draad van haar verhalen zijn.
Het boek Pipke & Popke 'verhaaltjes voor de kleine wereldburger', ISBN 978-90-824793-0-0, geeft Romana in eigen beheer uit (e-mail: (r.oostai@kpnmail.nl)). Kosten: € 19,95. Met de verkoop van haar boek wil Romana een project van 22stars in Oeganda steunen (https://www.gofundme.com/22starskids). Van ieder verkocht boek gaan 2 € naar dit project.

broken image