Lievelingsrecepten uit de hele wereld - Jinja, Oeganda

Kookworkshop bij Aidah in Jinja

Wij hadden een indrukwekkende en heel mooie vakantie in Uganda. En zoals ik al beloofd heb, is hier mijn tweede blog over deze mooie vakantie met als hoogtepunten dat ik de twee door mij gesponsorde meisjes Lisa en Winnie heb leren kennen En ons bezoek aan Jinja met een hartverwarmend welkom door Aidah, David en hun team.

broken image

In mijn laatste blog heb ik over de sightseeingtour in Kampala geschreven, ons bezoek aan de ‘Daystar School , de 'Hopeland Juniorschool'en ons uitstapje naar het Acholi Quarter, Kampala, waar wij een heerlijke lunch met Susan en de kids hadden; Ondertussen worden via de Stichting www.foundation22stars.org in Kampala und Jinja 500 kinderen gesponsord, ‘Education is the key’, en worden aan ouders micro kredieten uitgedeeld.

broken image

Lisa leeft in het Acholi Quarter en Winnie zit op de Hopeland Juniorschool. Wij hebben samen geluncht en zij hebben mij enthousiast verteld wat zij later willen worden. Sponsoren krijgen regelmatig informatie en schoolrapporten opgestuurd, hoe ‘hun’ kinderen het op school doen.

Een heel bijzondere verrassing was, dat Lisa’s tante mij een levende kip cadeau gaf om te bedanken dat Lisa naar school kan gaan; een ontzettend lieve geste, hartelijk bedankt!

Omdat ik de kip moeilijk mee naar huis kon nemen, ging deze naar Susans keuken en zij bereidde daarmee een heel lekkere maaltijd.

broken image

In Jinja organiseerde Aidah een kookworkshop. Eerst gingen wij op de markt verse ingrediënten inkopen, vlees, groenten, fruit en heerlijke kruiden.

broken image

En dan mochten wij aan de slag. Ad werd uitgelegd hoe de overheerlijke rolex gemaakt worden en ik hielp minced meat klaar te maken.

broken image

 

broken image

 

Daarna namen wij plaats aan een rijk gedekte tafel en legt Aidah uit wat allemaal voorbereid werd

broken image

En hier laat David onze cooking class zien 😊

Graag deel ik met jullie twee recepten: minced meat en eggplants in peanut sauce 

Een leuk verhaal over een vakantie in Oeganda vindt u in mijn boek 'Pippa & Paul, stories for the little World Citizens'

broken image