Lievelingsrecepten - een zomermenu voor gasten

Met vrienden thuis de EK voetbalwedstrijd kijken en daarbij lekker eten

Gasten op visite tijdens EK-voetbalwedstrijd                                                                                     

Gelukkig zijn de Corona-maatregelen versoepeld en kunnen wij weer gasten ontvangen, heerlijk!                                                                   Een EK-voetbalwedstrijd thuis met vrienden bekijken met een lekker diner is heel gezellig en leuk!                                                                                                                                                                                                                        Ik bof natuurlijk, want door mijn achtergrond vind ik het leuk als Nederland, Duitsland of Italië wint. 😊  

Onze gasten waren Hanneke en haar man Auke.                                                                                                                                                                            Hanneke heb ik via haar man leren kennen.                                                                                                                                                                                                 Auke geeft golflessen ‘met gevoel’.  Zijn slogan is: niet slaan maar swingen!’                                                https://www.passie4golf.nl/blog/auke-hempenius-een-met-balans-ritme-en-gevoel 

broken image

 Hoe ik hen heb leren kennen, heb ik al eerder in mijn blog van 29 oktober 2020 geschreven: Lievelingsrecepten uit de hele wereld –Nederland; met recepten van Hanneke. 

Hanneke heeft altijd fantastische recepten op haar website https://www.culinea.nl/ en zo was het dan ook een uitdaging voor mij iets lekkers voor haar en haar man op tafel te toveren. 

 Voor de ontvangst een lekker glaasje Aperol Spritz en als kleine gerechtjes erbij heb ik bladerdeeg-kussentjes gevuld met verse groenten geserveerd, verder een kleine garnalencocktail, minimozzarella met tomaatjes en een avocadosoep.   

Aan tafel heb ik als voorgerecht mozzarella met mango geserveerd (toevallig is mango het lievelingsfruit van Auke; dus dat pakte mooi uit).                                                                                                                                                                                                                                                           Voor het hoofdgerecht viel mijn keuze op tagliatelle met kabeljauw  en als dessert was er een citroensorbet met vers fruit.                                                                                                                                                                                                            

Een mooie afsluiting is altijd een klein kaasplankje met diverse soorten kaas. 

De recepten voor dit menu kunt u hier downloaden 

 Andere lekkere recepten en hoe u uw kinderen kunt motiveren lekker en gezond te eten vindt u in mijn boek ‘Pipke en Popke, verhaaltjes voor de kleine wereldburger’, ook in het Duits.                                En voor iets oudere kinderen adviseer ik mijn boek ‘Pippa and Paul, stories for the little world citizens’ met extra informatie over andere culturen. Dit boek is gauw ook in het Italiaans verkrijgbaar 'Pippa e Paolo, storie per piccoli cittadini' 

Het zijn interessante korte verhalen over alledaagse situaties zoals boodschappen doen, bezoek aan een kinderboerderij en kruidentuin en verhaaltjes over vrienden uit andere culturen . 

 Alle boeken zijn als paperback en ook als e-boek verkrijgbaar:  

Met de koop van een boek steunt u de 22stars kidsfoundation  

broken image